Mainos

Kirja-alesta ostetaan muistelmia ja harrastekirjoja

Ale-luetteloiden kirjoja on monissa kirjakaupoissa mahdollisuus tilata perinteiseen tapaan myös ennakkoon.

Kirjakauppojen valtakunnallinen kirja-ale on jo pyörähtänyt käyntiin joissakin nettikaupoissa, ja myymälöissä se alkaa portaittain kahden seuraavan viikon aikana. Useilla kirjakaupoilla on avajaistempauksia, jolloin myymälät avaavat ovensa poikkeuksellisesti jo klo 7.

Alennusmyynnistä ostetaan erityisesti tietokirjoja, joista muistelmat ja harrastekirjat ovat suosituimpia. Myös lastenkirjoja ja runo- ja mietelmäkirjoja ostetaan paljon. Kaunokirjoista suosittuja ovat dekkarit ja viihdekirjat.

Kustantajat painattavat kirja-aleen myös erityisiä ale-painoksia. Niitä otetaan erityisesti moderneista klassikoista, jotka muulloin jäisivät uutuuksien varjoon.

Kirja-alen alkamispäivät myymälöissä:

Akateeminen Kirjakauppa

24.1.2008

Info Kirjakaupat

24.1.2008

Kipa Kirjakaupat

ei yhteisesti sovittua alen aloitusaikaa

Q-kirjakaupat

ensi viikolla, ei yhteisesti sovittua päivää

Suomalainen Kirjakauppa

17.1.2008

Kirjakauppaketjuilla on omat aleluettelonsa, mutta niiden lisäksi jokainen myymälä panee esille omia aarteitaan. Suurin osa kirjoista on vuosilta 2004-2006, viime syksyn kirjoja ei alennusmyynnistä sen sijaan vielä löydä.

Nimikkeitä on tarjolla tuhansia ja yksittäisiä kappaleita satoja tuhansia. Kaikkia kirjoja on rajallinen määrä, mutta tarjolla on erittäin laaja valikoima.

Ale-luetteloiden kirjoja on monissa kirjakaupoissa mahdollisuus tilata perinteiseen tapaan myös ennakkoon, ja yhä useampi tekee sen netissä. Eri ketjuissa verkon kautta tehtyjen tilausten määrä vaihtelee suuresti, mutta kaikilla se on selvässä kasvussa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.