Mainos

Kirja aarniometsästä on Vuoden luontokirja

Maailman luonnonsäätiö WWF on valinnut Vuoden luontokirjaksi 2011 Petri Keto-Tokoin ja Timo Kuuluvaisen teoksen Suomalainen aarniometsä (Maahenki).

Lopullisen valinnan neljän finalistin joukosta teki luontotoimittaja Veikko Neuvonen. Hän kehuu voittajateosta upeaksi, monipuoliseksi ja ajatuksia herättäväksi.

– Kirja on tekijöidensä komea kunnianosoitus luonnonmetsillemme, Neuvonen sanoo. -Saamme vaeltaa pitkään tekijöiden opastamina auvoisissa luonnonmetsissä, mutta mitä lähemmäs nykyhetkeä tulemme, sitä vähäisemmiksi aarniometsät kutistuvat. Kirjassa on vahva ja ajankohtainen luonnonsuojelullinen sanoma. Se valottaa uusimpiin tutkimustuloksiin nojautuen keinoja, joilla metsiä voidaan hyödyntää tuhoamatta niiden ominaispiirteitä ja monimuotoisuutta, Neuvonen perustelee valintaansa.

– Aarniometsät ovat Suomen symboli ja kulttuurinen voimavara. Tarvitsemme näitä metsiä henkisellä tasolla, inspiraation lähteeksi ja vapautukseksi oman elämämme vankiloista. Metsillä on iso arvo myös luonnon monimuotoisuuden säilyttäjinä, puskureina ilmastonmuutosta vastaan ja tietenkin osana meidän kaikkien yhteistä virkistävää elinympäristöä, Keto-Tokoi ja Kuuluvainen muistuttavat.

WWF on palkinnut Vuoden luontokirjan vuodesta 1978. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 26 teosta. Esiraadin valitsemat finalistit olivat Ihminen ja ympäristö (Gaudeamus), Lintukuvauksen käsikirja (WSOYpro Docendo-tuotteet), Suomalainen aarniometsä (Maahenki) ja Vuoden Luontokuvat 2011 - Suomen luonnon vuodenkierto (WSOY). Kilpailun esiraatiin kuuluivat WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder ja suojelujohtaja Jari Luukkonen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.