Mainos

Kiristyvä pakkanen lupaa lisää putkivuotoja

Eilinen putkirikko Helsingin keskustassa toi hyytävästi mieleen viime talven, jolloin putkia paukahteli ympäri pääkaupunkia. Metroasemat, ostoskeskukset ja risteykset tulvivat eikä tämä talvi lupaa parempaa.

Pelkästään Helsingin alueella on hajonnut viikon aikana jo yli kymmenen vesiputkea.

- Vuotokausi on selvästi käynnistynyt kiristyvistä pakkasista johtuen. Kiireet ovat nyt lisääntyneet, kertoo pääkaupunkiseudun vesijohdoista huolehtivan HSY Veden tilaustyöyksikön päällikkö Sami Sillstén.

Lisää työntekijöitä pahimman varalle

Sillstén kertoo haalivansa parhaillaan lisää työntekijöitä hälytysvalmiuteen joulun ajaksi.

Viime talvesta on hänen mukaansa otettu opiksi ja suunnitelmia pahimman varalle on olemassa. - Olemme listanneet kriitisiä kohteita ja tehneet valmiita kriisikarttoja hätätilanteiden varalle.

Kriittisiä kohteita ovat Sillsténin mukaan kaikki maanalaiset tilat, kuten metroasemat. Vesi virtaa aina alaspäin ellei reittiä maanpäälle ole.

Vuodot näyttäviä mutta normaaleja

Eilisen Kasarmikadun putkirikon syynä ei kuitenkaan ollut sää.

- Kiinteistön edessä tehtiin kaivuutöitä ja putkien tukia oli poistettu. Vanha johto oli päässyt liikahtamaan ja liitos alkoi vuotaa, Sillstén selvittää.

Vaikka viime talvelta jäi mieleen monta näyttävää vesionnettomuutta, Sillstén muistuttaa, että talvi ei ollut poikkeus vuotojen määrissä. Kireä pakkastalvi voi nostaa vuotojen määrää kymmenellä prosentilla, mutta suuria eroja ei kymmenen viime vuoden tilastoissa ole.

- Se on sitten eri asia, missä vuotoja tapahtuu. Mitä näyttävämmällä paikalla, sitä raflaavampaa se on ja tilanne näyttää poikkeavalta.

Sillsténin mukaan vuotomäärät ovat yleisesti jopa vähenemään päin, koska putkistoa saadaan koko ajan saneerattua enemmän.

- Pääkaupunkiseudulla on 2700 kilometriä vesijohtoa, joten vuotoja vain sattuu. Ne vähenevät hiljalleen parannustöiden edetessä mutta mitään radikaalia muutosta ei saada aikaan näillä resursseilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.