Mainos

Kiristyvä kilpailu voi alentaa kotimaan lentojen hintoja

Uusien yrittäjien tulo markkinoille ja kiristyvä kilpailu saattavat pudottaa reippaastikin kotimaan lentolippujen hintoja lähivuosina. Tuntuvinta halpenemeinen olisi reiteillä, jossa uusi yrittäjä rikkoisi monopolin.

Agressiivisimmin Suomen lentoliikennemarkkinoille pyrkii latvialainen AirBaltic, joka päätti pari kuukautta sitten perustaa Ouluun hubin, eli solmukentän.

- Tarkoitus on avata 10-15 suoraa kohdetta Oulusta ja luoda Oulusta kilpailija Helsingille solmukenttänä, kertoo kaupallinen johtaja Tero Taskila Airbalticista.

Finnairissa AirBalticin suunnitelmia pidetään erikoisina.

- Lentoyhtiöammattilaisen näkökulmasta on hieman erikoinen ajatus tuo Oulun hubi, koska Pohjois-Suomen ja koko kalottialueen markkina on kyllä äärettömän ohutta, toteaa Finnairin talousviestintäjohtaja Taneli Hassinen.

AirBalticin mukaan resepti toimii yhtiön alhaisen kustannustason ansiosta. Yhtiö lupaa avata lisää reittejä muuallekin kuin Ouluun ja uusiakin yhtiöitä on tulossa Suomeen.

Uusien toimijoiden ja lisääntyvän kilpailun myötä odotetaan alennusta myös lentolippuihin. Eniten hintapainetta tulee reiteille, jossa nyt on monopoli.

- Näillä markkinoilla hinnat saattavat puolittua tai jopa mennä vielä halvemmiksi, mutta sitten on tiettyjä kohteita, missä on jo peruskilpailua ja näillä markknoilla ehkä joudutaan tyytymään 20-30 prosentin hinnanalennuksiin, Taskila lupailee.

Finnairille hintojen pudottaminen ei suurta lovea tee, sillä yhtiön liikenteestä vain kolme prosenttia on kotimaan liikennettä.

Katso Hannu Alstan juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.