Mainos

Kiristyksestä epäillyt valokuvasivat liikemiehen taloa, autoja ja perhettä

Kiristyksen kohteeksi joutunut suomalainen liikemies oli todellisen uhan alla, kertovat Viron ja Suomen lainvalvontaviranomaiset.

Kiristys alkoi Turussa maaliskuun lopussa ja epäillyt otettiin kiinni viime viikolla.

Törkeästä kiristyksestä epäiltynä on vangittu kaksi 23-vuotiasta virolaista miestä. Heidän epäillään kiristäneen suomalaiselta liikemieheltä kaksi miljoonaa euroa. Kiristyksen kohteena oleva henkilö sekä hänen perheenjäsenensä uhattiin tappaa, mikäli vaadittua summaa ei makseta.

Rikoksesta epäillyt henkilöt olivat valokuvanneet liikemiehen kiinteistöjä, autoja sekä perheenjäseniä. Uhriin otettiin toistuvasti yhteyttä ja uhkauksia toistettiin. Lisäksi liikemiehelle annettiin ohjeet siitä, milloin ja minne vaadittu rahasumma tulisi toimittaa.

13. huhtikuuta Viron keskusrikospoliisin virkailijat pidättivät Länsi-Virosta kotoisin olevan miehen epäiltynä rikokseen. Hän oli vieraillut Suomessa ja ottanut kiristyksen aikana sovitusta paikasta hänelle jätetyn ison summan käteistä rahaa. Viron valtionsyyttäjäviraston hakemuksesta Harjun maaoikeus vangitsi epäillyn 14. huhtikuuta.

Suomen keskusrikospoliisi pidätti toisen rikokseen osallistuneen henkilön pääkaupunkiseudulla ja hänet on vangittu Suomessa.

Viron valtionsyyttäjäviraston sekä Viron ja Suomen keskusrikospoliisien kesken muodostettiin 7. huhtikuuta yhteinen tutkimusryhmä, jonka tehtävänä oli 25.maaliskuuta Turussa alkaneen kiristyksen selvittäminen. Yhteiseen tutkintaryhmään päädyttiin, koska sen todettiin kriittisessä tilanteessa olevan ainoa vaihtoehto nopealle ja tehokkaalle tutkinnalle.

Lue myös:


(Kymmenen uutiset 22.04.2008)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.