Mainos

Kirijenkosta Jeltsinin pääministeriehdokas

Venäjän presidentti Boris Jeltsin on nimittänyt vt. pääministerin Sergei Kirijenkon pääministeriehdokkaaksi, kertovat venäläiset uutistoimistot.

Jeltsin lupasi tänään kaiken tukensa Kirijenkolle. Palkkarästien hoitamisen on oltava Kirijenkon tärkein tehtävä, Jeltsin sanoi tänään pitämässään radiopuheessa. Jeltsinin mukaan vuoden 1998 on oltava Venäjälle taloudellisten päätösten ja teollisuuskasvun aika. Presidentti varoitti, ettei Kirijenkolla ole aikaa hukattavanaan kun hän tarttuu näihin kysymyksiin.

Jeltsin torjui arviot, joiden mukaan 35-vuotias Kirijenko on liian nuori pääministerin tehtävään. Presidentin mukaan oikeat ominaisuudet, energisyys ja ammattilaisuus on tärkeämpiä seikkoja kuin ikä ja kokemus.

Kirijenko tarvitsee Jeltsinin mukaan hallituksen, Kremlin ja parlamentin avun ja tuen. -En kuitenkaan epäile, etteikö hän saa tätä tukea, presidentti sanoi. Venäläisten uutistoimistojen mukaan Jeltsin uhkasi perjantaina hajottaa parlamentin alahuoneen eli duuman, jos se ei hyväksy hänen pääministerivalintaansa.

Presidentti Jeltsin erotti maanantaina koko Venäjän hallituksen ja antoi 35-vuotiaalle Kirijenkolle tehtäväksi muodostaa maalle uusi, energisempi hallitus, joka kykenee toteuttamaan talousuudistukset. Interfaxin mukaan Jeltsin sanoi tänään, että hallitukseen on tulossa monia uusia kasvoja.
(STT-Reuters-AFP)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.