Mainos

Kirijenkon nimitys varmistumassa

Sergei Kirijenkon valinta Venäjän uudeksi pääministeriksi on yhä todennäköisempää. Parlamentin alahuoneen, duuman, puhemies Gennadi Seleznjov on ilmoittanut kannattavansa Kirijenkon valintaa. Duuma äänestää pääministeristä perjantaina.

Kommunisteja edustava puhemies Seleznjov vastusti vielä aamulla Kirijenkoa. Hän muutti kuitenkin kantaansa keskusteltuaan asiasta presidentti Boris Jeltsinin kanssa.

Presidentti Boris Jeltsin sanoi eilen, että hän pitää kiinni Kirijenkon nimittämisestä pääministeriksi. Duuma torjui Kirijenkon nimittämisen ensimmäisessä äänestyksessä viime viikon perjantaina. Etenkin duumaa hallitsevat kommunistit ovat pitäneet 35-vuotiasta Kirijenkoa liian kokemattomana pääministerin tehtävään.

Presidentti Jeltsin erotti koko hallituksen kolme viikkoa sitten. Kirijenko sai nimityksen vt. pääministeriksi, ja myöhemmin Jeltsin esitti häntä myös viran vakinaiseksi haltijaksi.

Kirijenkon nimitys tarvitsee 226 edustajan tuen 450-jäsenisessä duumassa, parlamentin alahuoneessa. Mikäli duuma torjuu hänen nimittämisensä kolmesti, on presidentin hajotettava parlamentti ja julistettava uudet vaalit.
(Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.