Mainos

Kirijenkon ja Mashadovin neuvottelut alkoivat hyvin

Tshetshenian presidentin Aslan Mashadovin ja Venäjän pääministerin Sergei Kirijenkon väliset neuvottelut sujuivat tänään molempien mukaan hyvin.

Yli kaksi tuntia kestäneiden keskustelujen jälkeen Mashadov sanoi uskovansa, että Venäjä aikoo viimeinkin toteuttaa lupauksensa talousavusta. Kirijenko puolestaan totesi Venäjän nykyisen hallituksen tukevan kaikin tavoin Mashadovia. Kirijenko oli ehdottanut Mashadoville, että Tshetsheniasta voitaisiin tehdä vapaakauppa-alue. Venäjä haluaa myös tukea Tshetshenian öljyteollisuuden elpymistä, totesi Kirijenko.

-Tapaamisemme antoi meille uutta uskoa, että vuoden 1997 rauhansopimus pannaan ainakin osin täytäntöön, sanoi Mashadov, joka allekirjoitti rauhansopimuksen vuosi sen jälkeen, kun tshetsheenijoukot olivat hänen johdollaan voittaneet venäläisjoukot vuonna 1996. Viime vuoden tammikuussa presidentiksi Mashadov on aiemmin valittanut, ettei Venäjä ole pitänyt kiinni lupauksistaan antaa Tshetshenialle talousapua lähes kaksi vuotta kestäneen sodan tuhojen korjaamiseksi.

Kirijenko painotti tänään, että myös hän haluaa alueen vakauden takaamiseksi sopimusten täytäntöönpanoa, vaikkei hän itse olekaan ollut sopimuksia allekirjoittamassa. -Tshetsheniassa on laillisesti valittu ja kansan tukema presidentti sekä toimeenpanoelimet, joita me tuemme kykymme mukaan, totesi Kirijenko. Aiemmin tällä viikolla Kirijenko myönsi, että Venäjä on jättänyt täyttämättä rauhansopimuksessa sovitut velvoitteensa Tshetsheniaa kohtaan. Mashadov kertoi tänään julkaistussa uutistoimisto Interfaxin haastattelussa, että hän ei missään tapauksessa keskustele Tshetshenian itsenäisyydestä Kirijenkon kanssa, koska Tshetshenia on suvereeni valtio. Venäjä ei ole tunnustanut Tshetshenian itsenäisyyttä. Mashadov ja Kirijenko tapasivat tänään ensi kertaa kasvokkain. He jatkoivat neuvottelujaan tänä iltana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.