Mainos

Kirijenkolta odotetaan ministerilistaa

Venäjän tuoreen pääministerin Sergei Kirijenkon on määrä esitellä uuden hallituksensa ministerilista pääpiirteissään presidentti Boris Jeltsinille tänään.

Parlamentin alahuoneen eli duuman puoluejohtajat ovat peräänkuuluttaneet laajapohjaista hallitusta uuden poliittisen kriisin välttämiseksi. Duumalla ei kuitenkaan ole sanavaltaa ministerikokoonpanoon, ja sekä Kirijenko että Jeltsin ovat torjuneet puoluejohtajien näkemykset. Duuma hyväksyi Kirijenkon nimityksen pääministeriksi perjantaina kuukauden jatkuneen vastustuksen jälkeen, vasta kun Jeltsin uhkasi uusilla parlamenttivaaleilla.

Kirijenkon nimilistalla edellisen hallituksen keskeisistä päättäjistä odotetaan jatkavan ainakin ulkoministeri Jevgeni Primakovin, puolustusministeri Igor Sergejevin ja valtiovarainministeri Mihail Zadornovin. Kirijenkon mukaan tärkeimpien vakanssien haltijat nimetään keskiviikkoon mennessä, mutta koko hallituksen koostamiseen kuluu enemmän aikaa.

Markkinataloutta puoltava Kirijenko on antanut ymmärtää, että hän aikoo ryhtyä päättäväisiin toimenpiteisiin nostaakseen Venäjän ailahtelevan talouskehityksen raiteilleen.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.