Mainos

Kirijenko varoitti budjettivajeesta

Venäjän pääministeri Sergei Kirijenko paljasti tänään, että maan taloudessa on ammottava aukko, jonka kurominen umpeen vaatii tiukkaa rahapolitiikkaa. Kirijenkon mukaan venäläiset ovat tällä haavaa "aika köyhiä".

Kirijenko kertoi Kommersant-lehden haastattelussa, että valtion tulot ovat tätä nykyä 26 prosenttia odotettua pienemmät. Tämä jättää budjettiin noin 95 miljardin ruplan (noin 84 miljardia mk) vajeen vuoden aikana.
-Meidän on elettävä varojemme mukaan. On rehellisesti sanottava, että olemme nyt köyhiä emmekä koskaan selviä tästä, jos jatkamme samalla lailla, Kirijenko sanoi. Pääministerin lausunto tuli ajankohtana, jolloin Venäjää on kerta toisensa jälkeen varoitettu, että hallitsemattomat budjettiongelmat voivat aiheuttaa uuden rahakriisin.

Presidentti Boris Jeltsin sanoi aiemmin tällä viikolla, että rahapolitiikkaan vaaditaan tiukkaa kuria. Kirijenko ja Venäjän keskuspankin johtaja Sergei Dubinin puolestaan totesivat eilen, että jollei budjettivajetta saada hoidetuksi, edessä on muutaman vuoden kuluttua talouden romahdus. Myöhemmin eilen keskuspankki julkaisi kuitenkin lausunnon, jossa se sanoi, että hyperinflaatio ja talouden kaaos voidaan välttää sopeuttamalla menot todellisiin tuloihin ja turvautumalla pitkäaikaisiin lainoihin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.