Mainos

Kirijenko ja Jeltsin neuvottelivat kriisipaketista

Venäjän pääministeri Sergei Kirijenko kertoi tänään, että hänen tiukka kriisipakettinsa ei saavuta suosiota, mutta se on tarpeellinen Venäjän talouden vakauttamiseksi.

Kirijenko neuvotteli presidentti Boris Jeltsinin kanssa tänään Venäjän hallituksen kriisipaketista, jolla estettäisiin maan talouden romahtaminen.

Kaksi kuukautta virkaansa hoitanut Kirijenko lisäsi Kremlin kokouksen jälkeen, että venäläisen yhteiskunnan köyhimmät osat säästetään ankarilta säästötoimilta. -Toimenpiteillä "aiotaan ensisijaisesti varmistaa kova kuri valtion tulojen suhteen", kertoi uutistoimisto Interfax Kirijenkon sanoneen.

Kirijenko jatkoi vielä, että yhteisesti hyväksytyt ratkaisut mm. verotuksen suhteen on otettava käyttöön nopeasti. Kirijenkon ja Jeltsinin on määrä varmistaa säästöohjelma huomenna hallituksen erityiskokouksen jälkeen. Venäjän viranomaiset neuvottelevat lisäksi Kansainvälisen valuuttarahaston edustajien kanssa lainasta, jolla on tarkoitus vakauttaa Venäjän valuutta rupla.

Venäjä ei tyytynyt lainaehtoihin

Venäjä kyseenalaisti myöhemmin tänään Kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n asettamat lainaehdot. Uutistoimisto Interfaxin mukaan presidentin edustaja ilmoitti Venäjän kannasta, jonka mukaan lainan kaikki ehdot eivät ole hyväksyttävissä. Kirijenko on aiemmin painottanut, että uusi IMF:n takaama talouspaketti eroaa Venäjälle 1996 myönnetystä luotosta, sillä uusi laina käytetään pääosin ruplan vahvistamiseen.

(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.