Mainos

Kirijenko esitteli kriisipaketin

Venäjän hallitus valmis eroamaan, jos sen pelastuspaketti ei helpota kassakriisiä. Venäjän pääministeri esitteli hallituksen 20-kohtaisen kriisiohjelman tänään parlamentin alahuoneelle, Duumalle.

Venäjän pääministeri Sergei Kirijenko sanoi tänään duuman alahuoneessa, että hänen hallituksensa on valmis eroamaan, jos sen kriisintorjuntapaketti ei ratkaise maan akuuttia talouskriisiä. -Jos olette sitä mieltä, että hallituksen ero selvittää tilanteen, hallitus on valmis lähtemään, Kirijenko sanoi vastatessaan duumassa esitettyyn kysymykseen.

Kirijenko esitteli duumalle 20-kohtaisen kriisintorjuntapakettinsa, joka tähtää taloudellisen kasvun elvyttämiseen, veronkannon tehostamiseen ja ihmisten elintason parantamiseen. Duuma on jo hyväksynyt joitakin osia paketista.

Kirijenkon mukaan valtion tulot kattavat menot marraskuuhun mennessä. Sen jälkeen hallituksen on luotava perusta teollisuustuotannon uudelle kasvulle. Taloudellisen kasvun todellinen elvyttäminen vie kuitenkin 1,5-2 vuotta, Kirijenko sanoi.

Presidentti Jeltsin on uhannut säätää tervehdyttämisohjelman vaatimat lain väliaikaisilla ukaaseillaan jos Duuma ei hyväksy kriisipakettia.

Hallituksen paketti merkitsee syviä leikkauksia valtion rahankäyttöön. Menoja supistetaan noin 42 miljardia ruplaa (n. 38 miljardia mk) ja samalla tuloja lisätään 20 miljardilla ruplalla. Hallituksen on saatava duuman siunaus paketille varmistaakseen itselleen 10-15 miljardin dollarin lainan Kansainväliseltä valuuttarahastolta.

(STT-MTV3/Outi Parikka)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.