Mainos

Kirijenko ei kelpaa kommunisteille

Venäjän kommunistit eivät aio hyväksyä vt. pääministeri Sergei Kirijenkon nimittämistä pääministeriksi, sanoi puoluejohtaja Gennadi Zjuganov tänään puolueen keskuskomitean istunnon jälkeen.

Aikaisemmin torstaina kerrottiin, että Venäjän presidentti Boris Jeltsin ja parlamentin oppositio ovat päässeet yhteisymmärrykseen uuden hallituksen muodostamisesta. Äänestys Jeltsinin pääministeriehdokkaasta Sergei Kirijenkosta siirrettiin perjantaista ensi keskiviikkoon.

Tiistaina puolestaan järjestetään erityinen pyöreän pöydän keskustelu hallituksen muodostamisesta. Jeltsin on pyytänyt duuman eri ryhmiltä ja parlamentin ylähuoneelta, liittoneuvostolta, ehdotuksia ministeripaikkojen täyttämisestä.

Kremlin lehdistöedustaja kertoi ratkaisusta sen jälkeen, kun Jeltsin oli keskustellut Kirijenkon ja parlamentin molempien huoneiden puheenjohtajien Gennadi Seleznjovin ja Jegor Strojevin kanssa. Pyöreän pöydän keskusteluihin osallistuvat Jeltsinin ja parlamentin puheenjohtajien ohella myös parlamenttiryhmien johtajat sekä ammattiliittojen ja Kremlin hallinnon edustajat.

35-vuotias Kirijenko nimitettiin vt. pääministeriksi 23. maaliskuuta, kun Jeltsinin oli erottanut pääministeri Viktor Tshernomyrdinin ja koko hallituksen. Kommunistien ohella myös monet parlamenttiryhmät ovat suhtautuneet kielteisesti Kirijenkon nimitykseen. Jos duuma äänestää kolme kertaa häntä vastaan, Jeltsin voi hajottaa duuman, minkä hän on myös uhannut tehdä.

Kirijenko esittää perjantaina duumalle talousohjelmansa. Torstaina hän lupasi tehdä rehellisen ja salailemattoman arvion maan taloudesta.
(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.