Mainos

Kirijenko ei huoli Tshubaisia

Venäjän vt. pääministeri Sergei Kirijenko ei aio ottaa talousuudistajana tunnettua Anatoli Tshubaisia uuteen hallitukseensa. Kirijenko sanoi televisiohaastattelussa lauantaina, että Tshubaisia ei nimitettäisi ministeriksi ja että tämä ei muutoinkaan saisi merkittävää asemaa talousasioiden hoidossa.

Tshubais oli ensimmäinen varapääministeri hallituksessa, jonka presidentti Boris Jeltsin erotti kolme viikkoa sitten. Useimmat ministerit jäivät hoitamaan tehtäviään toistaiseksi, mutta Tshubais ja sisäministeri Anatoli Kulikov saivat eron presidentin asetuksella.

Venäjän parlamentti torjui perjantaina 35-vuotiaan Kirijenkon nimityksen pääministeriksi. Jeltsin esitti heti uudelleen Kirijenkon nimittämistä pääministeriksi. Jeltsin voi hajottaa parlamentin ja julistaa uudet vaalit, mikäli parlamentti torjuu kolmesti hänen pääministeriehdokkaansa.

Kirijenko kertoi jo perjantaina, että hän haluaa pitää nykyisissä tehtävissään ulkoministeri Jevgeni Primakovin, sisäministeri Sergei Stepatshinin, talousministeri Mihail Zadornovin ja puolustusministeri Igor Sergejevin.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.