Kiri Te Kanawa: En pidä modernista oopperasta

Yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä sopraanoista, Kiri Te Kanawa esiintyy tänään Helsingissä. Loppuunmyyty Finlandia-talo saa nauttia hänen musiikistaan. Ensi viikon tiistaina Kiri Te Kanawa konsertoi Turusssa.

Kiri Te Kanawa tunnetaan oopperamaailman "Rouva suorasuuna". Eikä hän pahemmin mielipiteitään peittelekään. MTV:n uutisten haastattelussa Dame Kiri ilmoitti suorasukaisesti, ettei hän välitä lainkaan modernista oopperasta: - Aivan kuin joku olisi heittänyt nuotit ilmaan ja sitten niistä on rakentunut kokonaisuus, Te Kanawa sanoo. - Moderneissa opperoissa ei ole melodiaa. ne ovat kuin hissimusiikkia.

Kiri Te Kanawa ottaa myös vahvasti kantaa maorilaisten elämään kotimaassaan Uudessa-Seelannissa. Maorien työttömyys on muuta väestöä korkeammalla. Dame Kiri pitää syynä maorien laiskuutta: - Nostakoot takapuolensa ylös ja menkööt töihin, kuten muutkin ihmiset, hän sanoo.

Dame Kiri on vähentänyt oopperaesiintymisiään viime vuosina selvästi: - Täytän pian 60 vuotta, enkä jaksa enää vanhaan malliin, hän toteaa haastattelussa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 11.11.2003)

Lue myös:

    Uusimmat