Mainos

Kiri Te Kanawa: En pidä modernista oopperasta

Yksi kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä sopraanoista, Kiri Te Kanawa esiintyy tänään Helsingissä. Loppuunmyyty Finlandia-talo saa nauttia hänen musiikistaan. Ensi viikon tiistaina Kiri Te Kanawa konsertoi Turusssa.

Kiri Te Kanawa tunnetaan oopperamaailman "Rouva suorasuuna". Eikä hän pahemmin mielipiteitään peittelekään. MTV:n uutisten haastattelussa Dame Kiri ilmoitti suorasukaisesti, ettei hän välitä lainkaan modernista oopperasta: - Aivan kuin joku olisi heittänyt nuotit ilmaan ja sitten niistä on rakentunut kokonaisuus, Te Kanawa sanoo. - Moderneissa opperoissa ei ole melodiaa. ne ovat kuin hissimusiikkia.

Kiri Te Kanawa ottaa myös vahvasti kantaa maorilaisten elämään kotimaassaan Uudessa-Seelannissa. Maorien työttömyys on muuta väestöä korkeammalla. Dame Kiri pitää syynä maorien laiskuutta: - Nostakoot takapuolensa ylös ja menkööt töihin, kuten muutkin ihmiset, hän sanoo.

Dame Kiri on vähentänyt oopperaesiintymisiään viime vuosina selvästi: - Täytän pian 60 vuotta, enkä jaksa enää vanhaan malliin, hän toteaa haastattelussa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 11.11.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.