Mainos

Kirgisian presidentti ei hyväksynyt ministerien joukkoeroa

Presidenttiä on alettu arvostella yhä voimakkaammin. Useat Bakijevin entiset liittolaiset ovat sanoneet presidentin hallinnolla olevan yhteyksiä rikollismaailmaan.

Kirgisian presidentti Kurmanbek Bakijev on kieltäytynyt hyväksymästä 13 ministerin jättämää eronpyyntöä. Ministerit pyysivät eroa sen jälkeen, kun Kirgisian parlamentti oli hyväksynyt hallitusta arvostelevan julistuksen.

Bakijev nousi valtaan viime vuonna, kun Kirgisiaa pitkään hallinnut presidentti Askar Akajev oli syrjäytetty sekasortoisessa vallankaappauksessa.

Kirgisia kuuluu entisen Neuvostoliiton keskiaasialaisiin tasavaltoihin. Sekä Yhdysvalloilla että Venäjällä on nykyisin tukikohtia maassa.

Bakijev sai ylivoimaisen voiton Akajevin kukistumisen jälkeen pidetyissä presidentinvaaleissa, mutta Bakijevia on alettu arvostella yhä voimakkaammin. Useat Bakijevin entiset liittolaiset ovat sanoneet presidentin hallinnolla olevan yhteyksiä rikollismaailmaan.

Tuhannet ihmiset osoittivat viikonloppuna mieltään maan pääkaupungissa Bishkekissä Bakijevia vastaan. Oppositio vaati presidenttiä vahvistamaan sekä pääministerin että parlamentin asemaa.

(MTV3-STT-Reuters-SFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.