Mainos

Kirgisian hallitus syyttää oppositiota vallankaappaushankkeesta

Istuvan presidentin eroa vaativat mielenosoitukset jatkuivat pääkaupunki Bishkekissä.

Kirgisian oppositiojohtajien mahdolliset vallankaappausaikeet tutkitaan, maan viranomaiset ilmoittivat tänään. Presidentti Kurmanbek Bakijevin eroa vaativat mielenosoitukset jatkuivat pääkaupunki Bishkekissä.

Maan hallitus julkisti eilen tekstin, jota se väittää oppositiojohtajien tapaamisessa nauhoitetuksi keskusteluksi. Opposition mukaan tekstiin on lisätty osia, jotka saavat viattoman keskustelun vaikuttamaan salajuonelta.

- Suunnitelmamme ovat avoimet, eikä meillä ole rikollisia aikeita, oppositiojohtaja Omurbek Tekebajev sanoi. - Tekstissä on sanoja, joita ei todellisuudessa käytetty - sanoja kuten "vallankaappaus" ja "vallankumous".

Tekebajev sanoi opposition olevan yhä valmis etsimään kompromissiratkaisua presidentti Bakijevin kanssa, jos tämä lupaustensa mukaisesti ehdottaa maanantaina parlamentin vallan laajentamista. Osa oppositiokansanedustajista on kuitenkin ilmoittanut boikotoivansa parlamentin maanantaista istuntoa.

Mielenosoituksissa on vaadittu Bakijevin eroa, koska hän on lupauksistaan huolimatta pitänyt kiinni presidentin laajoista valtaoikeuksista.

Mielenosoittajat ovat torstaista asti leiriytyneet Bishkekin keskustaan. Tänä aamuna protestoijia oli paikalla noin tuhat.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.