Mainos

Kirgisiaan julistettiin surupäivä - oppositio torjuu valtaneuvottelut

Kirgisiassa vallan ottanut väliaikaishallitus torjuu neuvottelut syrjäytetyn presidentin kanssa. Presidentti Kurmanbek Bakijev on kieltäytynyt eroamasta ja on tarjonnut väliaikaishallitukselle neuvotteluja.

Väliaikaishallitus ja Bakijev syyttelevät toisiaan viime päivien väkivaltaisuuksien kuolonuhreista. Bakijev sanoi uutistoimisto AFP:lle, että hän ei missään vaiheessa antanut turvallisuusjoukoille määräystä ampua mielenosoittajia.

Bakijev pakeni keskiviikkona pääkaupungista Bishkekistä Etelä-Kirgisiaan. Väliaikaishallituksen mukaan Bakijev yrittää nousta takaisin valtaan.

Tuhannet muistivat mellakkauhreja

Väliaikaishallitus on julistanut Kirgisiaan tänään surupäivän uhrien muistoksi. Pääkaupungissa Bishkekissä tuhannet ihmiset ovat tuoneet kukkia mellakkapaikoille. Keskiviikkona puhjenneissa verisissä mellakoissa kuoli ainakin 75 ihmistä.

Uutistoimisto Interfaxin mukaan väliaikaishallitus on llisäksi ähettänyt valtuuskunnan Moskovaan. Hallituksen mukaan kansannousulla oli Venäjän tuki.

Bishkekissä levottomuudet ja ryöstely ovat jatkuneet yön ja aamun aikana. Väliaikaishallituksen mukaan kaupunki on kuitenkin suurimmalta osin sen hallinnassa.

EU lähettää edustajan Kirgisiaan

EU aikoo lähettää erityisedustajansa keskiaasialaiseen Kirgisiaan.

EU:n ulkoministerin Catherine Ashtonin mukaan tarkoituksena on kartoittaa tilannetta sekä EU:n mahdollisuuksia auttaa rauhanomaisen ratkaisun löytämisessä.

Myös YK:n pääsihteeri Ban Ki Moon aikoo lähettää edustajansa maahan.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Katso Mirja Sipisen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.