Mainos

Kiovassa protestoidaan sitkeästi – uusi laki sallii viranomaisten voimankäytön

Ukrainassa joukko mielenosoittajia on kokoontunut kohtaamaan poliisit jo kolmatta yötä peräkkäin maan pääkaupungissa Kiovassa.

Nettitelevisioiden espreso.tv:n sekä ustream.tv:n välittämien suorien nettilähetysten mukaan paikalla oli yöllä puoli kolmen aikaan ainakin kymmeniä mielenosoittajia ja mellakkapoliiseja.

Ukrainan pääministeri Mykola Azarov varoitti eilen, että turvallisuusjoukot saattavat käyttää voimaa hajottaakseen mielenosoitukset.

Azarov sanoi venäläiselle televisiokanavalle, että jos provosointi ei lopu, viranomaiset saattavat käyttäytyä uusien mielenosoituksia rajoittavien lakien mukaisesti. Tänään voimaan astuvat lait käytännössä kieltävät kaikenlaiset mielenosoitukset.

Viime öiden kahakoissa on loukkaantunut moni. Poliisin mukaan 163 turvallisuusjoukkojen jäsentä on haavoittunut ja heistä 80 on sairaalassa. Aktivistien mukaan taas satoja protestoijia loukkaantui, mutta tarkka määrä ei ollut selvillä.

Ukrainalaisen lehdistön vapautta valvovan ryhmän mukaan ainakin 35 toimittajaa loukkaantui kahakoissa. Heistä osan kasvoihin osui kumiluoteja.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.