Mainos

Kiovan tilanne kiristyi jälleen - tilanne väkivaltaisin sitten tammikuun

25:10

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa on taas puhjennut yhteenottoja poliisin ja mielenosoittajien välillä. Tilanne on ollut väkivaltaisin sitten tammikuun lopun. 

Mielenosoittajat vastustavat nykyhallintoa, ja heitä on liikkeellä tuhansia. He ovat pyrkineet muun muassa kohti parlamenttitaloa ja presidentti Viktor Janukovitshin puolueen päämajaa. 

Mielenosoittajat ovat sytyttäneet ajoneuvoja tuleen sekä heitelleet poliiseja kivillä, ja poliisi on vastannut kumiluodeilla ja kaasulla. Osa poliiseista liikkuu kaupungin rakennusten katolla ja ampuu sieltä kumiluoteja väkijoukkoa kohti. 

Oppositiojohtaja Vitali Klitshko vaatii mellakkapoliisia vetäytymään Kiovan kaduilta. 

Venäjä vaatii Ukrainan oppositiota luopumaan uhkauksistaan. Venäjän hallinnon mukaan Kiovan levottomuudet johtuvat Ukrainan länsimielisestä politiikasta. 

Mielenosoittajat lopettivat sunnuntaina kuukausia jatkuneen kaupungintalon valtauksen vastineeksi siitä, että hallinto luopuu mielenosoittajia vastaan nostamistaan syytteistä. Osa protestoijista oli avoimesti sitä mieltä, että kaupungintalon valtauksen lopettaminen oli virhe. 

 

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.