Kiova: Poliisi kaappaa potilaita, mielenosoittajilla panttivankeja

Verenvuodatukselle Kiovassa ei näy loppua. Mielenosoittajien lääkintälähteen mukaan Kiovan yhteenotoissa on kuollut yli 60 mielenosoittajaa, kertoi Interfax-Ukraina nettisivullaan.

Varmistettuja tietoja uhrien määrästä ei ollut käytettävissä. 

Uutistoimisto kertoi lähteisiinsä viitaten, että hallituksen joukot olivat ampuneet mielenosoittajia päähän, kaulaan, rintakehään ja vatsaan. 

"Siviilit suojelevat sairaalaa ja saartavat poliisikoulua"

Ukrainan opposition kannattajat ovat liikkeellä myös muualla kuin Kiovan keskustassa, korostaa oppositiota kannattava kiovalainen Sonja Martinjuk. 

– Meitä on noin 150 naista, jotka kokoonnuimme suojelemaan paikallisen sairaalamme potilaita. Eilen poliisi kävi pidättämässä sairaalaan tuotuja opposition kannattajia, jotka olivat loukkaantuneet Itsenäisyysaukiolla. Emme halua, että potilaita kaapataan lisää, kertoi sairaalan vapaehtoiseksi avuksi liittynyt Martinjuk. 

Hänen mukaansa alueen miehet puolestaan lähtivät paikalliselle poliisikoululle. 

– Miehet saartavat poliisikoulua, jossa on runsaasti mellakkapoliiseja. 

Martinjuk sanoi, että hän ei koe olevansa vaarassa lähdettyään opposition avuksi. 

– Hallinnon puolella olevat maksetut rähinöitsijät ovat kylläkin käyneet uhkailemassa ihmisiä. Heitä on nyt myös täällä sairaalan edustalla. He katselevat meitä ja me heitä. 

Loukkaantuneita autetaan Martinjukin mukaan myös keräämällä rahaa lääkkeiden ostamiseen. Osassa Kiovan sairaaloita on jo lääkepula. 

Kiovan keskustan sairaaloihin ei mahdu juuri enempää potilaita. 

 – Siksi odotamme tänne syrjemmälle nyt runsaasti lisää potilaita keskustan yhteenotoista, Martinjuk kertoi iltakuudelta. 

Aiemmin kerrottiin, että Kiovassa hallitusta vastustavat protestoijat ovat ottaneet 67 poliisia panttivangeikseen.

Maan sisäministeriön mukaan poliiseilla on oikeus käyttää voimaa virkaveljiensä vapauttamiseksi. 


Lue myös:

    Uusimmat