Mainos

Kioskiryöstäjä väittää aseen olleen leikkipyssy

Helsingin kioskiryöstöistä epäilty mies on myöntänyt syyllisyytensä. 28-vuotias Ruotsissa asuva mies vangittiin tänään Helsingin käräjäoikeudessa.

Mies ryösti viime viikolla Kannelmäen ja Konalan R-kioskit aseella uhaten ja sai saaliikseen joitakin satoja euroja. Viikin Alepassa teko jäi yritykseksi, kun myyjä ei avannut kassaa eikä ryöstäjä saanut sitä itse auki.

Puolustuksen mukaan teoissa käytetty pyssy ei ollut aito vaan muovikuula-ase. Näin kyse olisi kahdesta ryöstöstä ja yhdestä ryöstön yrityksestä eikä näiden rikosten törkeästä tekomuodosta.

Poliisi oli kuitenkin asiasta vangitsemisistunnossa toista mieltä.

- Ase on vielä kateissa. Siihen asti kun ase löytyy, lähtökohta on, että se saattaa olla aito, komisario Anne Hietala sanoi.

Suomeen pari päivää ennen tekoja

Käräjäoikeuden vangitsema mies on Suomen kansalainen, mutta hänellä on vakituinen osoite Ruotsissa. Mies saapui Suomeen reilu viikko sitten maanantaina eli vain pari päivää ennen ensimmäistä ryöstöä.

Tutkinnassa ei ole tullut ilmi, että mies olisi tullut Suomeen tarkoituksenaan nimenomaisesti rötöstellä täällä. Poliisi arvelee, että rikollisen toiminnan syynä on ollut rahapula. Miehellä ei ole entuudestaan rikollista taustaa Suomessa.

Aseistautunut kioskiryöstäjä sai viime viikolla aikaan melkoisen poliisioperaation tekemisillään. Aseistautuneet ja luotiliiveihin pukeutuneet poliisit pysäyttivät tiettävästi ahkerasti esimerkiksi Itäväylällä huristelleita autoilijoita ja tekivät tarkistuksia. Virkavalta myös julkisti valvontakameran kuvaa siilitukkaisesta epäillystä, joka oli sonnustautunut tummiin vaatteisiin ja kookkaisiin aurinkolaseihin.

Epäilty napattiin perjantaina kerrostaloasunnosta Malminkartanosta. Asunnosta otettiin kiinni myös kolme muuta miestä, jotka päästettiin kuulustelujen jälkeen vapaiksi. Vangittu mies näyttää toimineen yksin.

-Tässä vaiheessa ei ole näyttöä siitä, että muut olisivat syyllistyneet mihinkään, Hietala kertoi.

Ryöstöjen toteuttamisessa hyödynnettiin anastettuja Audi-autoja, joista ainakin toinen varastettiin keskiviikkona ennen ensimmäistä R-kioskin ryöstöä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.