Mainos

Kioskikauppa entisellään, tupakan myynti jatkoi laskuaan

Rautakirja-konsernin liikevaihto pysyi viime vuonna ennallaan, mutta tulos parani hieman. Konsernin kokonaismyynti sen sijaan laski miljardin.

Iso osa kokonaismyynnistä on välitysmyyntiä kuten veromerkkien, Veikkauksen kuponkipelien ja autolippujen kauppaa.

Rautakirjan veroton kokonaismyynti oli viime vuonna 5,3 miljardia ja liikevaihto 3,2 miljardia. Liikevaihdosta lähes puolet tuli kioskikaupasta, joka keräsi saman verran vaihtoa kuin vuotta aiemmin. Tupakan myynnin lasku jatkui, mutta Viron kioskeissa liikevaihto kaksinkertaistui kahdeksaan miljoonaan markkaan.

Konsernin erikoiskaupasta liikevaihtoa kertyi 1,1 miljardia. Tämä tuli Suomalaisesta Kirjakaupasta, Tukkutiimistä, huoltoasema- ja ravintolatoimintaa pyörittävästä EuroStradasta sekä elokuvia levittävästä Finnkinosta.

Finnkinon liikevaihto supistui lähes kymmeneksen 240 miljoonaan. Pudotus aiheutui Disney-edustuksen siirtymisestä yhtiön ulkopuolelle. Tukkutiimin liikevaihto taas kasvoi kahdeksan prosenttia 290 miljoonaan.

Myös lehtitukkukauppa lisäsi vähän liikevaihtoaan. Aikakauslehtien myynti kasvoi seitsemän prosenttia, mutta sanomalehtien irtonumeromyynti laski neljä prosenttia.

Rautakirjan rahoituserien jälkeinen voitto nousi 195 miljoonasta 204 miljoonaan markkaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.