Mainos

Kioskien ja huoltoasemien hintamerkinnät syyniin

Kioskien ja huoltoasemamyymälöiden hintamerkinnät ovat tehosyynissä kesän aikana. Merkintöjä valvovat Kuluttajavirasto ja lääninhallitukset.

Aiemmat valvontaiskut ovat osoittaneet, että hintamerkinnöissä on puutteita. Merkintöjä ei ole joko ollut ollenkaan tai ne ovat olleet vajavaisia. Myös tuotteiden litra- ja kilohinta on monasti jäänyt merkitsemättä tai se on laskettu väärin.

Tuotteen tai palvelun hinta on ilmoitettava kuluttajalle aina selkeästi. Lähes kaikissa itsepalvelumyynnissä olevissa valmispakkauksissa on myyntihinnan lisäksi oltava nähtävillä yksikköhinta eli litra- tai kilohinta.

Myös irtomyynnissä olevista elintarvikkeista ilmoitetaan yksikköhinta, kun hinta perustuu mitattavaan yksikköön. Esimerkiksi ruokaleivästä ilmoitetaan aina myyntihinta ja kilohinta. Yksikköhinta helpottaa tuotteiden ja pakkauskokojen keskinäisen edullisuuden arviointia.

Lääninhallituksen tarkastajat voivat tehovalvonnan yhteydessä antaa suullisia ja kirjallisia huomautuksia, jos hintamerkinnöissä ilmenee puutteita. Lisäksi lääninhallitus voi kieltää liikettä jatkamasta hintamerkintäasetuksen vastaista markkinointia ja asettaa kiellon tehosteeksi uhkasakon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.