Kinshasaan hauras tulitauko

Presidentti Joseph Kabila ja haastaja Jean-Pierre Bemba ovat päässeet sopuun joukkojen vetämisestä pois keskusta-alueelta.

Kongon pääkaupunkiin Kinshasaan on saatu hauras tulitauko kolmen päivän taisteluiden jälkeen. Raketti- ja pienasetuli piinasi kaupunkia sunnuntaista lähtien, jolloin viranomaiset julkistivat maan presidentinvaalien tulokset.

Ainakin 25 ihmistä sai surmansa, kun presidentti Joseph Kabilan ja hänen haastajansa Jean-Pierre Bemban kannattajat ottivat väkivaltaisesti yhteen.

Osapuolet pääsivät viime yönä sopuun joukkojen vetämisestä pois keskusta-alueelta. Elämä palautuu hiljalleen normaaliksi Kinshasassa, vaikka useimmat kaupat ja torit pysyvät yhä suljettuina.

YK:n pääsihteeri Kofi Annan on kehottanut Kabilaa ja Bembaa yhteistyöhön väkivaltaisuuksien lopettamiseksi. Kaksikko kohtaa toisensa lokakuun lopulla presidentinvaalien toisella kierroksella, ja tämän viikon yhteenottojen uskotaan ennustavan ikävyyksiä vaalien aikaan. EU vahvisti eilen joukkojaan Kinshasassa levottomuuksien takia.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Lue myös:

    Uusimmat