Mainos

Kinaa valtionyhtiöiden yksityistämissuunnitelmasta

Valtionyhtiöiden yksityistämissuunnitelmasta on syntynyt kinaa. Outokummun pääjohtaja Jyrki Juusela haluaisi teollisuusyritykset mahdollisimman pian kokonaan irti valtion omistuksesta. Eduskunnan vastustuksen takia valtion omaisuuden myynnissä jouduttaneen kuitenkin etenemään vähän kerrallaan.

Outokumpu

Valtion omaisuuden yksityistämissuunnitelma on joutunut vastatuuleen eduskunnassa. Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre kiistää kuitenkin, että myyntisuunnitelmista oltaisiin luopumassa kokonaan. Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäreen mukaan valtionyhtiöitä ei alunperinkään oltu myymässä kokonaan. Valtio haluaa yhä omistaa vähintään viidenneksen merkittävistä teollisuusyrityksistä . -Ei tässä nyt mistään perääntymisestä ole ollut kysymys. Kysymys on myyntivaltuuksien hakemisesta eduskunnalta. Keväällä oli käsittelyssä 8 valtionyhtiön paketti ja nyt on kysymys siitä, viedäänkö koko paketti vai yhtiö kerrallaan eduskuntaan, kommentoi Mönkäre MTV3:n Talousuutisissa.

Käsittelyssä olivat toukokuussa Altia, Fortum, Inspecta, Kemijoki, Kemira, Outokumpu, Rautaruukki ja Vapo. Neljässä yhtiössä valtio haluaa säilyä omistajana toimialan takia. Näitä ovat alkoholimonopoli Altia sekä maan turvallisuuden kannalta tärkeät Fortum, Patria sekä Vapo.

Outokummun pääjohtaja Jyrki Juusela teilaa jyrkästi Mönkäreen ehdotuksen valtion säilymisestä osaomistajana. -Valtion pitäisi huolehtia siitä meidän perusturvasta, niistä asioista, joita valtion kuuluu tehdä. Valtion ei kuulu olla omistajana teollisuusyrityksessä, Juusela sanoi MTV3:n Talousuutisissa.

Mönkäreen mukaan yksi valtio-omistajuuden syy on puhtaasti liiketaloudellinen. Valtio haluaa sijoittajana varmistaa, että veronmaksajien rahoille tulee hyvä tuotto.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.