Mainos

Kimppa-asuminen kiinnostaa nuoria aikuisia

Vuokranantajilla on kuitenkin ennakkoluuloja vuokrata asuntoa yhteisöasumiseen.

Kimppa-asumisen suosio on kasvanut viime vuosina etenkin pääkaupunkiseudulla. Kun aiemmin yhteisöasuminen kuului lähinnä opiskeluelämään, nyt yhä useampi tämän asumismuodon valitsevista on työssäkäyviä kolmikymppisiä nuoria aikuisia.

Yhteisöasumiseen päädytään ennenkaikkea elämänvaiheeseen liittyvistä syistä, mutta siihen ajaa myös keskustan huikeat vuokrahinnat. Asumisen muutoksia seuranneen tutkijan mukaan kimppa-asumisen suosiota selittää ennenkaikkea asumismenojen raju nousu suhteessa tuloihin.

- Tämä on yksi tapa jatkaa keskusta-asumista, vaikka se muuten olisi hankalaa taloudellisen tilanteen puitteissa. Näiden vanhempien työssäkäyvien osalta voi ajatella, että tämä liittyy kotitalouksien muuttuneeseen rakenteeseen, eli nimenomaan nuoruuden jatkamiseen ja perheen perustamiseen myöhemmin jos ollenkaan, pohtii tutkija Sampo Ruoppila Net Effect oy:stä.

Kolmekymppisten kimppa-asumisbuumi on tullut tutuksi myös pääkaupunkiseudun kiinteistövälittäjille. Kysyntä ja tarjonta ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi tunnu vielä täysin kohtaavan.

- Kyselyitä tulee jatkuvasti, mutta on ikävää, että niitä ei ole sitten tarjota, koska monet vuokranantajat eivät halua niitä vuokrata. Monet vuokranantajat hieman karsastavat niitä asioita tai haluavat sitten selvitellä tarkemmin taustoja, toteaa kiinteistönvälittäjä Mikko Tarkki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.