Kimmo Vehviläinen

Tämän miehen tunnet miellyttävästä äänestä. Kimmo Vehviläinen on Radio Novan juontaja, joka on ollut Novassa aivan alkumetreiltä saakka eli vuodesta 1997. Aiemmin hän oli mm. Keski-Uudenmaan paikallisradio Radio Kympissä, Hyvinkään Voima-asemalla ja lukipa puolitoista vuotta psykologiaa Helsingin yliopistossakin. - Se on tämä tuttu tarina. Lähdin kesähommiin radioon ja sillä tiellä olen ollut jo 7 vuotta, kertoo Vehviläinen. Koti on tälle radioäänelle totta kai tärkeä ja juuri se oikea, rauhallinen kolmio löytyi tuoreelle perheelle Tuusulasta. Pedantin vaatekaappien järjestelijän kotona muuten tuoksuu vauvan tuttipulloille ja lattiaan liimautuneelle lakritsille. Ja juhlaillallispöytään kannetaan peurapaistia.

Nimi: Kimmo Vehviläinen

Ikä: 30 vuotta

Perheen koko: 3 ja puoli. Olen naimissa Sadun kanssa ja parivuotias Wilma saa maaliskuussa pikkusiskon tai -veljen.

Unelmakoti:

Unelmakoti olisi tietysti omakotitalo kaupungin ulkopuolella, mutta myös sen välittömässä läheisyydessä. Puolessa tunnissa pitää päästä kaupungin sykkeeseen, vaikka kammoankin asfalttipihoja. Vaimon tyytyväisyyden takaamiseksi unelmakodissa voisi olla hevostalli ja kasvihuonekin, minulle riittäisi grillauskatos ja sauna. Rantaviiva ja pieni vene olisi luksusta. Tykkään kalastamisesta, vaikka mielummin istuskelen rannalla kahvi tai kaljapullo kädessä nauttimassa suomalaisista maisemista.

Mikä kotona ärsyttää:

Eniten ärsyttää se, että talossa ei ole hissiä. Oli hölmöä ostaa asunto kolmannesta kerroksesta. Nyt tämän virheen huomaa kun lapsi on saanut kilotolkulla lisää painoa ja vaimo on raskaana.

Rakkain huonekalu:

Ilmeisin vastaus tähän kysymykseen on kai sohva, mutta meidän sohvassa ei makaamisen nautinto ole maksimissaan. Minulle rakkain huonekalu on vaatekaappi. Ärsyttää kun naiset jättävät vaatteet ja tavarat hujan hajan. Oma vaatekaappini on tip top kunnossa, sillä olen meidän perheen pedantti.

Mieluisin paikka kotona:

Mieluisinta on istua yhdessä keittiön pöydän ääressä. Syömme liian harvoin samaan aikaan ja tv-aterioita tulee nautittua liian usein.

Kodin parhaat värit:

Lähdetään siitä, että olen värisokea. Vaimo tosi valitsi asuntoomme upeat sävyt. Meillä on vihreä, punainen, keltainen ja valkoinen huone. Pidän erityisesti siitä punaisesta, sillä sitä voi verratta naisen posken punaan eli tutummin persikkaan.

Mihin käyttäisit remonttireiskaa?

Sen unelmatalon rakentamiseen, nykyinen asunto on aika mukavasti remontoitu. Kylpyhuoneen lattian tosin voisi laittaa uusiksi, tällä hetkellä kaato on viemäristä poispäin.

Eniten käyttämäsi ruuanlaittoväline:

Tykkään kokata, eli kai se on hella. Vai onkos se ruuanlaittoväline? Jos ei, niin sitten kattila.

Miltä kotonasi tuoksuu?

Meidän kotona tuoksuu kotoisalta, ainakin minun nenääni. Meillä tuoksuu paljon pieni lapsi, enkä tarkoita kakkavaippoja. Se on sellainen sängyn alle jääneiden tuttipullojen ja lattiaan takertuneiden lakritsien tuoksu. Siivousvinkkisi:

Siivoa itse! Tai älä sotke! Kyllä se vaan niin on, että siivousasioissa meillä toteutuu periaate "laita joku muu asialle, juokse itse perässä".

Pakkomielteet pyykinkäsittelyssä:

Vaimon on silitettävä kaikki. Ja pyykinpesu tehdään todella perusteellisesti, ei eri pari sukkia siellä täällä. Kuten sanoin olen pedantti näissä asioissa.

Lempiruokasi:

Minun lempiruokani on kalakeitto. Rakas vaimoni teki sitä mulle taas äskettäin, ja kulinarismin syvin totuus valkeni minulle jälleen pitkästä aikaa. Maistan kyllä mielelläni kaikkea uutta. Ehdottoman hyvää on myös suppilovahvero- tai kanttarellikeitto. Vähän aikaa sitten tein, mestarikokin opastuksella tosin, peurapaistia karpalokastikkeessa ja kyllä oli herkkua!

Juomasuosituksesi:

Kevytmaito on paras ruokajuoma. Juon litratolkulla maitoa päivässä. Juhlaillallinen kruunataan tietysti punaviinillä.Paras reseptisi:

Kimmo Vehviläisen Peuranpaisti neljälle

800 g peuranpaisti suolaa timjamia rosmariinia

karpalokastike: 1 prk Demi-glasse kastikepohja karpalohyytelöä konjakkia mustapippuria tuoretta basilikaa

Hiero jääkaapissa sulatettuun peuraan timjamia, rosmariinia, vähän pippuria ja aavistus suolaa. Tökkää se paistopussiin, vähän öljyä perään ja hiero lisää. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli. Aamulla laitat sen 100 asteiseen uuniin paistopussissaan ja annat virua 3-4 tuntia, kunnes sisälämpö on 54-58 astetta. Kun otat paistin uunista, kääri se kymmeneksi minuutiksi folioon ja paloittele vasta sen jälkeen.

Kattilassa kiehautettuun kastikepohjaan lisäät kaksi ruokalusikallista karpalohyytelöä. Nosta kattila liedeltä tätä varten. Hämmennä ja sekoita kunnes soosi on tasainen. Takaisin liedelle, loraus konjamiinia, mustapippuria ja pidät lämpimänä. Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Lapin puikulaa tai valkosipuliperunaa + höyrytettyjä kotimaisia vihanneksia lisukkeeksi ja basilikan lehtiä koristeeksi sinne tänne. Kaikki on pöydässä klo 13.15 ja perhe ylistää sinua lopun ikääsi. Teksti: Tanja Huutonen

Lue myös:

    Uusimmat