Mainos

Kimi Räikkösen uskotaan markkinoivan Suomea parhaiten

Kimi Räikkösen uskotaan olevan maailmalla tunnetumpi kuin Tarja Halonen.

Suomalaisten mielestä maatamme tekevät eniten tunnetuksi maailmalla Kimi Räikkönen, Jorma Ollila ja Tarja Halonen.

Parhaiten Suomea markkinoi maailmalla formulakuljettaja Kimi Räikkönen, uskovat Kampanja-lehden nettikyselyyn vastanneet markkinointiviestijät - McLarenin suomalaiskuski sai yli 30 prosentin kannatuksen. Toiseksi eniten Suomen imagoa ulkomailla nostaa Nokian pääjohtaja Jorma Ollila, ja kolmossija menee presidentti Tarja Haloselle.

Muita Suomi-kuvan kiillottajia ovat kyselyyn osallistuneiden mielestä oopperalaulaja Karita Mattila, rock-tähti Ville Valo sekä elokuva-ohjaaja Aki Kaurismäki.

Valtiotieteiden tohtori Elisa Juholin Helsingin yliopiston viestinnän laitokselta ei ole yllättynyt listan kärkikolmikosta.

-Ei ole yllätys, että menestyvä urheilija on kärjessä, sillä hän on populaarijulkisuuden kautta paljon näkyvissä. Jorma Ollila puolestaan talouseliitin edustajana rajautuu lähinnä business-julkisuuteen, vaikka on varmasti Suomen yritysjohtajista näkyvin. Suomen presidentti rakentaa Suomi-kuvaa työnsä puolesta, mutta jos katsotaan maailmalta päin, niin en ole varma miten hyvin hänet tunnetaan.

Talk-show toi Haloselle julkisuutta

Ainakin Yhdysvalloissa presidentti Halonen tunnetaan aiempaa paremmin viimeviikkoisen Conan O´Brien -shown myötä. Talk-show -tähden Haloselle antama leikkimielinen tuki on noteerattu suomessa lähes jokaisessa suomalaisessa tiedotusvälineessä. Tohtori Elisa Juholinin mukaan kyse ei ole ainoastaan suomalaisesta ilmiöstä:

-Tämä on myös muiden pienten kansakuntien ominaisuus. Me pienet toimijat maailmassa olemme yleensä hyvin herkkiä sille, millainen kuva muilla on meistä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.