Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel loksauttivat leuat – F1-kuski sai yllättävän viestin keskellä yötä

Kun Australian GP:n perumisesta ei ollut tehty vielä virallista päätöstä, F1-kuskit Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel olivat jo matkalla koteihinsa. Vettelin viestitse paljastama ratkaisu yllätti Romain Grosjeanin keskellä yötä.

F1-kauden avauskisaksi kaavaillun Australian GP:n järjestämisen yllä leijaili kaksi viikkoa sitten koronaviruspandemian myötä tummia pilviä, joita voimisti McLarenin työntekijällä todennettu tartunta. GP:n kohtalo pysyi silti epävarmana pitkään, kunnes hiukan ennen ensimmäisiä harjoituksia perjantaina ilmoitettiin, että kisaviikonloppu on peruttu.

Jo ennen tätä Alfa Romeon Räikkönen ja Ferrarin Vettel olivat poistuneet paikalta. Heidän ratkaisunsa nousi tuolloin moniin otsikoihin. Haas-kuski Grosjean sai saksalaisen lähtemisestä yllättävän tiedon tämän kanssa yöllä käymässään WhatsApp-keskustelussa.

– En nukkunut torstain ja perjantain välisenä yönä kovin hyvin. Kolmen aikaan aamuyöstä kävin WhatsApp-viestittelyä Sebastian Vettelin kanssa. Kysyin, että "missä olet, oletko hereillä?" ja hän kertoi olevansa lentokentällä, Grosjean kertoi F1-valokuvaajan ja toimittajan Kym Illmanin videohaastattelussa.

Vettel sanoi Grosjeanille, ettei GP:tä olla järjestämässä. Grosjean oli kuullut torstai-iltana huhuja siitä, ettei kisaviikonloppu toteutuisi, mutta vastasi Vettelille, ettei ollut kuullut mitään virallista, joten hän pysyi asemissa.

Vettel kertoi Ferrarin sanoneen hänelle, että hän on vapaa lähtemään. 

– Niinpä kolmen–neljän aikaan perjantaiaamuna Melbournen aikaan tiesin, että asiat eivät olleet menossa oikeaan suuntaan, Grosjean valaisi.

F1-kalenteria on rukattu voimakkaasti koronapandemian myötä. Ensimmäinen kisa, jota ei ole vielä peruttu tai siirretty, on Kanadan GP 14. kesäkuuta, mutta myös sen toteutuminen on kaukana varmasta.

– Meidän täytyy katsoa, miten tilanne etenee. Iso kuva on paljon tärkeämpää kuin ajaminen, vaikka tuntuu oudolta olla kotona tähän aikaan vuodesta, Grosjean summaili.

Lue myös:

    Uusimmat