"Kimi oli täysin hallitsemattomissa" – Juan Pablo Montoya muistelee Räikkösen rajua haukkumista ja aikaansa suomalaistähden rinnalla

Sunnuntaina 45 vuotta täyttävä Juan Pablo Montoya muistetaan Suomessa ennen kaikkea Kimi Räikkösen tallikaverina ja tiukkana kilpakumppanina F1-sarjassa.

Kolumbialaiskuski tuli formula ykkösiin Räikkösen kanssa samana vuonna 2001 ajettuaan sitä ennen kauden IndyCar-sarjassa.

Kaksikko päätyi yhteen McLarenilla 2005, mutta sitä ennen he ehtivät taistella kaksi vuotta aiemmin maailmanmestaruudesta, joka kuitenkin meni Michael Schumacherin nimiin.

Montoyan uralta nousee edelleen tasaisin väliajoin esiin hänen tiimiradiossa huutamansa solvaukset Räikkösen pilattua hänen aika-ajokierroksensa kaudella 2002.

– V***n Räikkönen! Mikä v***n idiootti! Montoya laukoi Belgian aika-ajoissa.

Montoya muisti tapauksen vuonna 2019 WTF1-sivuston videolla.

– Olin todella hyvällä kierroksella ja hän oli hemmetti tielläni, Montoya naurahti.

Räikkönen oli Ron Dennisin kuriton poika

Williamsilta McLarenille siirtyminen avasi Montoyan silmät sille, millaisessa asemassa Räikkönen oli tallipäällikkö Ron Dennisin silmissä.

– Hän oli Ronin poika. Mutta se on, mitä on. Ja osasin odottaa sitä, Montoya totesi viime vuonna Beyond the Grid -podcastissa.

Kuskien henkilökohtaisissa väleissä ei ollut Montoyan mukaan mitään erityistä. Räikkönen oli vain hiljainen. Paitsi kun tämä pääsi vapaalle.

– Kimi biletti niin paljon siihen aikaan ja oli niin hallitsemattomissa, Montoya paljasti.

Montoya uskoo hukanneensa mestaruuden

Samassa haastattelussa Montoya kuitenkin jossitteli päätöksellään lähteä F1-sarjasta takaisin IndyCariin vuoden 2006 päätteeksi. Seuraavalla kaudella Räikkönen ajoi mestariksi Ferrarilla, mutta myös McLarenilla olisi ollut kilpailukykyinen auto, jota nyt ajoivat Lewis Hamilton ja Fernando Alonso.

– Jätin McLarenin pahaan aikaan. Jos olisin jäänyt vielä yhdeksi vuodeksi, olisin todennäköisesti maailmanmestari. Jossitteluita tai muttia ei kuitenkaan lasketa, hän myönsi.

– En vain halunnut jatkaa McLarenilla. Tiesin, että he tulevat olemaan hyviä, mutten halunnut olla osa sitä siihen aikaan, Montoya perusteli.

Lue myös:

    Uusimmat