Mainos

Kimberly Munley nousi Texasin murhenäytelmän sankariksi

Yhdysvalloissa Texasin murhenäytelmän sankariksi on noussut ampumapaikalle ensimmäisenä ennättänyt konstaapeli Kimberly Munley, jonka luodit pysäyttivät ampujan.

Fort Hoodin sotilastukikohdan eversti John Rossi kertoo, että kun ampuminen alkoi, väkeä hälytettiin heti paikalle.

- Myös konstaapeli Kimberly Munley tuli paikalle. He kohtasivat. Molemmat ampuivat ja haavoittuivat yhteenotossa. Kaikki tapahtui hyvin nopeasti konstaapeli saavuttua paikalle. Ja vielä kertaalleen: Munleyn työ oli erinomaista, Rossi kertaa.

Viranomaiset yrittävät parhaillaan selvittää, mikä oli syynä Texasin eilisiltaiseen verilöylyyn Fort Hoodin sotilastukikohdassa.

Armeijan psykologi ampui 13 ihmistä ja haavoitti lähes kolmeakymmentä. MTV:n kirjeenvaihtaja Päivi Sinisalo kertoo, että uusia tiedonmurusia tapahtuneesta saadaan kaiken aikaa, mutta mitään selkeää motiivia ampumiselle ei ole paljastunut.

- Vaikka ampuja oli mielenterveysalan ammattilainen, hän oli yksinkertaisesti kuullut liikaa rintamalta palanneiden sotilaiden kauhuista ja kokemuksista. Se on ehkä myöskin syy siihen, miksi hän oli niin kauhuissaan tulevasta komennuksestaan Irakiin. Hänhän halusi myös teittävästi tyystin eroon armeijasta, kertoo Sinisalo.

- Ampumisen taustalla on mahdollisesti myös uskonto. Ampujan kerrotaan joutuneen jatkuvan ja rankan kiusaamisen kohteeksi muslimiuskonsa vuoksi, ja tämä on voinut aiheuttaa romahduksen.

Sinisalo kertoo, että tapauksen tutkinta jatkuu yhä.

Katso Päivi Sinisalon raportti Washingtonista

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.