Mainos

Kim Wilson: Suomalaisilla on laaja musiikintaju

Kim Wilson ja Larry Taylor

Blueslaulaja ja huuliharpisti Kim Wilson kehuu suomalaisia muusikoita ja musiikinharrastajia:

- Suomalaiset ymmärtävät musiikin eri tyylit ja aikakaudet paremmin kuin monet muut. Suomalaisista muusikoista hyvä esimerkki on kitaristi Jussi Raulamo, joka kokeilee rohkeasti monenlaisia suuntia musiikissaan.

- Aikamme musiikkibisneksessä on alle 20 artistia, jotka kaikki tuntevat. Lisäksi on valtava joukko muusikoita, joille tämä ala on vaikea tällä hetkellä. Toivon, että uusi nuori polvi löytää bluesin. Uskon myös, että koittaa jälleen aika, jolloin muusikoiden kokemusta ja ammattitaitoa arvostetaan.

The Fabulous Thunderbirdsin keulakuva Kim Wilson johtaa tällä hetkellä kahta bändiä. Tuoreen, ja soittajien iän puolesta nuoren, Thunderbirds-miehistön lisäksi hän kiertää veteraaneista koostuvassa Blues All-Stars -kokoonpanossa. Wilsonin rinnalla soittavat basisti Larry "The Mole" Taylor, rumpali Richard Innes, kitaristi Billy Flynn ja pianisti Barrelhouse Chuck.

Blues All-Stars nähtiin tiistaina Helsingin Birdland-klubilla. Tänään veteraanit esiintyvät Vaasan Ritzissä, Halloween Blues -tapahtumassa ja perjantaina Pietarsaaren Kaupunginhotellin Moodyssa.

Omien bändiensä lisäksi Kim Wilson on uransa aikana soittanut mm. Muddy Watersin, Beyoncén ja Eric Claptonin kanssa. Hän on mukana jälkimmäisen tuoreella levyllä Clapton. Wilsonia on usein kutsuttu maailman parhaaksi yhä elossa olevaksi bluesharpistiksi.

Larry Taylor on soittanut yli tuhannella levyllä. Miehen basso soi mm. sellaisten nimien levyillä kuin Jerry Lee Lewis, John Mayall, Canned Heat ja Tom Waits.

MTV3:n haastattelussa Kim Wilson kertoo mm. uudesta Fabulous Thunderbirds -kokoonpanostaan, bluesin perinteestä, improvisoinnista, Martin Scorcesen tuottamasta Lightning In A Bottle -elokuvasta ja Eric Claptonin kanssa levyttämisestä. Osan haastattelusta mukana on myös Larry Taylor.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja