Mainos

"Kim Jong-un oli paras ystäväni"

Sveitsiläinen nuori mies Joao Micaelo kertoo CNN:n haastattelussa Pohjois-Korean seuraavan johtajan Kim Jong-unin olleen hänen paras ystävänsä kuusitoistavuotiaana.

- Hän oli tavallinen nuori, kuten minäkin. Kiinnostunut urheilusta, elokuvista ja tietokoneista. Hän oli urheilussa kilpailuhenkinen, eikä halunnut hävitä, Joao Micaelo kertoo.

Kim Jong-un oli Micaelon paras ystävä, kun 16-vuotiaat pojat kävivät samaa koulua Sveitsissä. Pojat olivat ystäviä vuosina 1998 - 2001, kolmen vuoden ajan. Micaelo ei kuitenkaan tiennyt, että Kim oli suljetun Pohjois-Korean johtajan nuorin poika.

Micaelo kuvaa Kim Jong-uninia tavalliseksi teini-ikäiseksi, joka tykkäsi kaikista samoista asioista kuin muutkin. Micaelo muistaa Kimin olleen kuitenkin hyvin hiljainen.

- Hän oli hyvin ujo ja hiljainen eikä puhunut juuri kenenkään kanssa. Hän ei ollut sellainen tyyppi, joka menee tervehtimään muita ja kysymään, mitä heille kuuluu.

- Hän pelasi koripalloa, ja hänellä oli koripallopelejä PlayStationissaan. Koripallo oli koko hänen elämänsä, Micaelo kuvaili haastattelussa.

Myöhemmin Jong-un muutti takaisin kotimaahansa, eikä Joao ole nähnyt tätä sen koommin.

Joao Micaelo sanoo haastattelussa uskovansa entisen kaverinsa Kim Jong-unin tekevän Pohjois-Koreasta paremman paikan elää, jos hänet valitaan johtajaksi.

- Jos hän on se sama henkilö, joka tuolloin oli ystäväni, uskon että Pohjois-Koreasta tulee avoimempi yhteiskunta kuin hänen isänsä aikana, Micaelo ennustaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.