Mainos

Kilpailuvirastolta poikkeuslupa Soneran ja Hämeen Puhelimen yhteistyölle

Kilpailuvirasto myönsi tänään viiden vuoden poikkeusluvan Soneran ja Hämeen Puhelimen hankinta- ja Internet-palveluyhteistyölle. Sen ehtona on laajakaistaisen Internet-verkon avaaminen kilpailulle Hämeenlinnassa ja ympäristökunnissa, siis Hämeen Puhelimen perinteisellä toimialueella.

Kilpailuviraston tiedotteen mukaan kyse on valtakunnallisesti merkittävästä päätöksestä, joka liittyy pyrkimyksiin avata laajakaistaiset Internet-palvelut kilpailulle. Virasto aloitti tätä koskevan projektin viime vuonna. Se tutkii parhaillaan kilpailunrajoituksia myös muiden teleoperaattorien alueella.

Laajakaistaisia Internet-palveluja ovat toistaiseksi pystyneet - vähäisiä poikkeuksia lukuunottamatta - tarjoamaan vain paikalliset teleoperaattorit, koska vuokrahinnoista ei ole päästy sopimuksiin. Kilpailuvirasto on tämän kuun alussa hyväksynyt kaupan, johon Soneran ja Hämeen Puhelimen yhteistyö liittyy. Sonera osti Hämeen Puhelimelta 40 prosentin osuuden yritysasiakkaita palvelevasta Telekolmiosta. Aiemmin Finnet-leiriin kuulunut Hämeen Puhelin voi nyt hyödyntää Soneran hankintaorganisaatiota.

Internetiin yhtiöt ovat luomassa uuden, kuluttajille tarkoitetun laajakaistapalvelun Hämeen Puhelimen alueelle. Samankaltaisia yhteistyön ehtoja ovat viranomaiset aiemmin asettaneet Turun ja Loimaan seudulle, missä puhelinyhtiöt ovat niin ikään siirtyneet Finnetin piiristä Soneran yhteistyökumppaneiksi.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.