Mainos

Kilpailuvirastolle tutkintapyyntö Alkon kartellitoimista

Tutkintapyyntö koskee Alkon hinnastosta löytyvää Suomi 90 Finland -kuohuviiniä.

Kilpailuvirastolle on jätetty tutkintapyyntö Suomen valtion alkoholikaupan kartellitoimista. Alkoholin maahantuonti- ja tukkumyyntiyhtiö Donald Consulting jätti tutkintapyynnön viime viikolla.

Yhtiö epäilee Suomen valtiota kartellimaisesta kaupallisesta ja salatusta alkoholituotemerkkien kaupasta Suomen sisämarkkinoilla. Tutkintapyyntö koskee Alkon hinnastosta löytyvää Suomi 90 Finland -kuohuviiniä. Donald Consultingin mukaan Alko on ottanut kuohuviinin markkinoille ilman tuotemerkin tai tuotteen vapaata hakuprosessia tai sen vapaata kilpailutettua hankintaa.

Suomi 90 Finland on valtionyhtiö Altian yhdessä opetusministeriön kanssa tekemä Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlavuoden kuohuviini. Donald Consultingin mukaan mikään maahantuoja tai alkoholiluvan omaava yksityinen yhtiö ei päässyt tarjoamaan omia tuotteitaan Suomi 90 Finland -juhlien viralliseksi juomaksi.

Kilpailuvirasto pyrkii tekemään tutkintapyynnön esikäsittelyn eli ratkaisemaan, otetaanko tapaus käsittelyyn kuukauden sisällä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.