Mainos

Kilpailuvirasto: Valion ja Arlan fuusio eliminoisi kilpailua

Suomen ja Ruotsin suurimpien meijeriyhtiöiden Arlan ja Valion mahdollinen fuusio vähentäisi kilpailuviraston mukaan merkittävästi alan kilpailua. Viraston ylijohtaja Matti Purasjoki sanoo toivovansa, että Valiossa ymmärretään asialla olevan aikamoinen yhteiskunnallinen merkitys. Valio hallitsee suurella markkinaosuudellaan Suomen markkinoita. Määräävä markkina-asema edellyttää Purasjoen mukaan Valiolta tarkkaa harkintaa kaikissa toimissa.

Purasjoki toivoo, että osapuolet ottavat fuusiovalmisteluissaan ajoissa yhteyttä kilpailuviranomaisiin. Purasjoki muistuttaa myös, että mahdollinen Valion ja Arlan fuusio kuuluu EU:n kilpailuviranomaisten valvontaan, sillä Suomessa ei ihan vielä ole fuusiolakia.

Arlan Modig: Valio nyt kypsä fuusioon

Arlan Modig: Valio nyt kypsä fuusioon Ruotsin suurimman meijeriyhtiön Arlan toimitusjohtaja Åke Modig sanoo, että Valio on nyt kypsä fuusioon. Fuusioitumismahdollisuus otettiin esille jo 7-8 vuotta sitten, mutta Valio ei ollut vielä tuolloin sisäisesti valmis, Modig kertoo Suomen Tietotoimistolle.

Fuusion käytännön toteutuksesta keskusteltaneen kuukauden kuluttua. Asiassa on vielä monta mutkaa, sillä yhtiöt kilpailevat keskenään eräillä tuotannon osa-alueilla. Modig pitää fuusiota myönteisenä, mutta on myös kuultava, mitä kilpailuviranomaiset sekä suomalaiset ja ruotsalaiset maidontuottajat sanovat.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.