Mainos

Kilpailuvirasto tutkii vielä Rautaruukin yrityskauppaa

Virasto selvittää, voiko Rautaruukki vahvana materiaalintoimittajana vähentää kilpailua asettamalla PPTH:n ja sen kilpailijat keskenään eriarvoiseen asemaan raaka-aineiden toimituksissa.

Kilpailuvirasto on ottanut jatkokäsittelyyn Rautaruukin yrityskaupan PPTH:sta, joka on Pohjoismaissa toimiva teräsrakentaja ja teräsrakenteiden valmistaja. Virasto selvittää, johtaako yritysjärjestely sellaisen määräävän markkina-aseman syntymiseen, joka estää merkittävästi kilpailua Suomen markkinoilla.

Keskeinen kysymys koskee sitä, voiko Rautaruukki vahvana materiaalintoimittajana vähentää kilpailua asettamalla PPTH:n ja sen kilpailijat keskenään eriarvoiseen asemaan raaka-aineiden toimituksissa.

Rautaruukki osti teräsrakennusyhtiö PPTH Steelmanagementin kokonaan itselleen syyskuussa. Rautaruukki on jo aiemmin omistanut viidenneksen yhtiöstä.

Virasto voi jatkokäsittelyssä hyväksyä kaupan sellaisenaan, määrätä sille ehtoja tai esittää, että markkinaoikeus kieltää kaupan. Käsittely kestää enintään kolme kuukautta.

PPTH:n myyjinä ovat sijoitusyhtiö CapManin rahastot sekä PPTH:n johto, joilla on ollut 71 ja 9 prosentin osuudet yhtiöstä.

Yrityskaupan ovat Suomea ennen hyväksyneet Viron, Ruotsin ja Norjan kilpailuviranomaiset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.