Mainos

Kilpailuvirasto: Suomessa asfalttikartellia

Kilpailuviraston selvitykset asfalttikartellista ovat valmistuneet. Selvitykset viittaavat siihen, että asfalttialalla on Suomessa harjoitettu kiellettyä hinta- ja tarjousyhteistyötä sekä markkinoiden jakamista. Rakennusyhtiö Lemminkäinen on kiistänyt asfalttikartellin olemassaolon.

-

Kilpailuvirasto epäilee, että asfalttialalla olisi toiminut vuosien 1995-2002 välillä valtakunnallinen kartelli. Kartelliin on epäilty osallistuneen kaikki alan merkittävät toimijat.

Rakennusyhtiö Lemminkäinen kiistää kartellin olemassaolon. Yhtiö ei kuitenkaan voi kokonaan sulkea pois sitä mahdollisuutta, etteikö joku sen palveluksessa ollut henkilö olisi yksittäistapauksessa saattanut osallistua kilpailulainsäädännön vastaiseen menettelyyn. Kilpailuvirasto on pyytänyt Lemminkäiseltä vastinetta asiasta elokuun puoliväliin mennessä. Lemminkäinen pyytää lisäaikaa vastineen antamiselle voidakseen riittävästi perehtyä Kilpailuviraston luonnoksessa esitettämiin väitteisiin.

Kilpailuviraston selvitysten kohteena ovat olleet Lemminkäinen Oyj, NCC Roads Oy, Rudus Asfaltti Oy, Skanska Asfaltti Oy, Super Asfaltti Oy, Valtatie Oy, Asfalttiliitto ja Tieliikelaitos. Asfalttiliiton ja Tieliikelaitoksen osalta selvitykset ovat kohdistuneet pääasiassa kiellettyyn tietojenvaihtoon.

Yritysten kuulemisen jälkeen Kilpailuvirasto voi tehdä asiassa esityksen markkinaoikeudelle, joka tekee päätöksen siitä, ovatko yritykset syyllistyneet kiellettyyn kartellitoimintaan ja siitä, tuleeko niille määrätä seuraamusmaksu ja mikä seuraamusmaksun suuruus on.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.