Mainos

Kilpailuvirasto sopi pankkiautomaattimaksuista

Kilpailuvirasto on sopinut pankkien kanssa pankkiautomaateilta tehtävien käteisnostojen hinnoista. Nordea, Osuuspankit ja Sampo Pankki sitoutuvat nyt siihen, että ne hinnoittelevat nostot sekä omistamiltaan Otto-automaateilta että kilpailijoiden käteisnostoautomaateilta syrjimättä ketään.

Pankeille aiheutuu uusien yrittäjien automaateilta tehdyistä nostoista enintään euron verran enemmän kustannuksia kuin Otto-automaattien nostoilta. Jatkossa uusien yrittäjien automaateilta tehdyistä nostoista veloitettava palvelumaksu voi olla enintään euron verran.

Kilpailuvirasto ei ota kantaa siihen, miten pankit hinnoittelevat Otto-nostot - pankit voivat siis yhä tarjota näitä nostoja asiakkailleen maksuttomina.

Viime vuosina Otto-automaatteja ylläpitänyt Automatia Pankkiautomaatit Oy on ollut ainoa käteisautomaatteja tarjoava yritys Suomessa. Vuosi sitten maaliskuussa markkinoille tulivat EuroCash Finland Oy:n Nosto-automaatit. Tämän kesän aikana Suomen Käteisnosto Oy:n on tarkoitus tuoda markkinoille Anna-automaatit. Nettiset on ilmoittanut tulevansa markkinoille aikaisintaan vuonna 2010.

Kilpailuvirasto ryhtyi selvittämään asiaa Suomen Käteisnosto Oy:n pyynnöstä.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja