Mainos

Kilpailuvirasto ottaa kantaa puukaupan kartelliepäilyihin syksyllä

Kilpailuvirastosta kerrotaan, että se on saanut yritysten vastineet. Vastineiden laajuuden vuoksi ratkaisun ennakoidaan menevän syksyyn.

Kilpailuvirasto arvioi ratkaisevansa syksyn aikana, viekö se kolmen suuren metsäyhtiön puunhankintaa koskevat kartelliepäilyt markkinaoikeuteen. Kilpailuvirasto epäilee UPM:n, Stora Enson ja Metsäliiton sopineen raakapuun hinnoista vuosina 1997-2004. Se olisi vastoin kilpailulakeja.

Puukauppa on ollut viraston tutkinnassa pari vuotta. Puukaupan perkaaminen lähti liikkeelle UPM:n yhteydenotosta.

Kilpailuvirastosta kerrotaan, että se on saanut yritysten vastineet ja ne käydään läpi lomien jälkeen. Vastineiden laajuuden vuoksi ratkaisun ennakoidaan menevän syksyyn.

Viisi vuotta sitten metsäyhtiöt saivat sakot kielletystä hintayhteistyöstä puukaupassa Mikkelin seudulla. Metsäliittoon kuuluva M-real ja Stora Enso kertoivat eilen, että EU:n kilpailuviranomaiset ovat lopettaneet niitä koskevan kartellitutkinnan hienopapereissa eli kaksikon toiminnasta ei ole löytynyt laittomuuksia.

Vaikka EU jatkaa kartellitutkintaa painopaperien kaupassa, jo nyt moni epäilee kilpailuviraston tutkinnan päättyvän ilman rangaistuksia. Metsäyhtiöt ovat koko ajan korostaneet toimineensa lakien mukaan. Myös EU:n tutkinta alkoi UPM:n yhteydenotosta. Sillä yhtiö välttyy sakoilta, jos niitä olisi tulossa. EU:n laajassa tutkinnassa on muitakin yhtiötä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.