Mainos

Kilpailuvirasto hyväksyi Leijonajakelun kaupan

Kilpailuvirasto on hyväksynyt lehtien varhaisjakelua harjoittavan Leijonajakelun myynnin Sanoma Osakeyhtiöltä Postille. Virasto asetti kaupalle joitakin ehtoja, sillä Postilla oli entuudestaan ylivoimainen asema lehtien varhaisjakelijana ja muussa jakelussa.

Ehdoillaan virasto pyrkii varmistamaan, että jakelumarkkinat pysyvät auki mahdollisille uusille kilpailijoille. Postin on muiden muassa muutettava jakelusopimuksiaan ja purettava ristiinomistus Jantonin kanssa omistamissaan kolmessa suorajakeluyhtiössä. Se ei myöskään saa suosia Jantonia suorajakelusopimuksissaan.

Jakelusopimukset on tehtävä niin, että asiakkaat voivat siirtyä mahdollisille uusille jakelijoille. Sopimusten irtisanomisaika ei saa esimerkiksi olla puolta vuotta pidempi.

Myös Posti ja Sanomat sitoutuivat luopumaan keskinäiseen jakelusopimukseensa tehdyistä kilpailua rajoittavista ehdoista. Sopimus neuvoteltiin osana kauppaa.

Leijonajakelu on entisen Uudenmaan läänin ainoa lehtien varhaisjakelija. Se on vastannut Sanomien omistaman Helsingin Sanomien jakelusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.