Mainos

Kilpailuvirasto esittänee Leonian erityisaseman purkua

Kilpailuvirasto aikoo ottaa kantaa Leonian erityisasemaan valtion maksuliikenteen hoitajana. Maanantaina julkistettavassa virallisessa kannanotossaan virasto esittänee Leonian erityisaseman purkua. Leonian erityisasema on kiusannut sekä kilpailuvirastoa että Leonian kilpailijoita. Pankin kilpailijat haluaisivat, että valtion maksuliikenne hajautettaisiin useammalle pankille. Kilpailuviraston intresseissä taas on varmistaa vapaa kilpailu.

Kilpailuvirasto on puuttunut aikaisemminkin Leonian, entisen Postipankin, monopoliasemaan valtion maksuliikenteen hoitajana. Jo vuonna 1992 kilpailuvirasto esitti valtiovarainministeriölle Postipankin erityisaseman purkamista. Silloin virasto katsoi, että esimerkiksi valtionavustusten saajina kunnat ovat sidottuja yhteen ainoaan pankkiin.

-Terveen ja toimivan kilpailun kannalta tällainen järjestely ei ole hyväksi, koska se antaa avustuksia maksavalle rahalaitokselle mahdollisuuden hinnoitella palvelunsa ottamatta huomioon kilpailua, kilpailuviraston vuoden 1992 aloitteessa todettiin.

Kilpailuvirasto esitti 1992, että kunnilla olisi mahdollisuus valita itse maksuyhteyspankkinsa. Silloin ministeriö tyrmäsi asian täysin. Nyt virasto käsittelee asiaa Leonian kilpailijoiden tekemän kirjelmän pohjalta.

Leonia kiistää

Leonian toimitusjohtaja Harri Hollmén torjuu tiukasti väitteet, että yksinoikeus valtion maksuliikenteeseen parantaisi Leonian kilpailuasemaa.
-Valtio on ammattitaitoinen asiakas, joka haluaa ja saa Leoniasta hyvän palvelun. Maksuliikenteen keskittäminen on sille edullinen vaihtoehto, Hollmén sanoo lausunnossaan.

Hollmén toteaa, ettei Leonia voi kertoa sen enempää valtion kuin muidenkaan asiakkaiden pankkiasioista julkisuuteen. Valtio on hänen mukaansa kuitenkin neuvotellut itselleen erittäin hyvät maksuliikennesopimukset Leonian kanssa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.