Mainos

Kilpailuneuvosto kielsi paikallispuhelinyhtiöiden omistaja-alennukset

Kilpailuneuvosto kielsi tänään Päijät-Hämeen Puhelinyhdistystä (PHY) antamasta omistaja-alennusta asiakkailleen. Kilpailuneuvoston mielestä alennus rikkoo määräävän markkina-aseman väärinkäyttökieltoa.

PHY on myöntänyt omistaja-alennuksia liittymien perusmaksuista. Kilpailuneuvoston mielestä ne eivät vastaa kustannuksia, sitovat asiakkaita yhteen operaattoriin ja vaikeuttavat kilpailevien yritysten pääsyä markkinoille. EU:n direktiivien mukaan kilpailu paikallisverkoissa pitäisi avata, mutta kilpailuneuvoston päätöksen mukaan paikalliskilpailua ei ole toistaiseksi syntynyt riittävästi.

Yhtenä esteenä ovat olleet omistaja-alennukset. Kilpailuneuvosto asetti PHY:lle kahden miljoonan markan uhkasakon käytännöstä luopumiseksi, mutta ei määrännyt PHY:lle rangaistusta tähänastisesta toiminnasta asian tulkinnanvaraisuuden vuoksi.

PHY vei itse asian kilpailuneuvoston tutkittavaksi. Useimmat paikallispuhelinyhtiöt ovat luopuneet asiakasomistaja-alennuksissa, mutta muutamissa yhtiöissä se on PHY:n tapaan edelleen käytössä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.