Mainos

Kilpailuneuvosto ja markkinatuomioistuin halutaan yhdistää

Kilpailuneuvoston ja markkinatuomioistuimen tilalle tulisi perustaa uusi erityistuomioistuin. Näin kilpailuneuvoston asemaa pohtinut toimikunta ehdottaa.

Uusi tuomioistuin käsittelisi kaikki kilpailuneuvoston ja markkinatuomioistuimen toimivaltaan kuuluvat asiat. Kilpailuneuvoston toimivaltaan kuuluvat kilpailunrajoituslain ja julkisia hankintoja koskevan lain mukaiset asiat. Markkinatuomioistuin taas käsittelee asioita, jotka liittyvät markkinointiin ja kuluttajansuojaan.

Työryhmän mielestä kilpailuneuvostolle ja markkinatuomioistuimelle kuuluvat asiat ovat niin lähellä toisiaan, että niiden käsittely on järkevä keskittää samaan tuomioistuimeen. Nyt molemmissa on tuomarinvastuulla toimivia lakimies- ja asiantuntijajäseniä. Työryhmä luovutti mietintönsä oikeusministeri Jussi Järventaukselle tänään.

Työryhmä ei ollut aivan yksimielinen. Kilpailuneuvoston puheenjohtaja Mikko Tulokas ja johtaja Rauni Hagman kilpailuvirastosta esittivät, että kilpailuneuvosto olisi itsenäinen erityistuomioistuin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.