Mainos

Kilpailulla uusia ideoita asuntorakentamiseen

Helsingin kaupunki on järjestänyt arkkitehtikilpailun, jonka teemana on koti 2000-luvun Helsingissä. Kilpailulla etsitään uusia ideoita asukkaiden muuttuneisiin tarpeisiin. Asuntosuunnittelussa ja rakentamisessa halutaan ottaa paremmin huomioon erilaiset elämäntyylit ja perheet.

Helsingin kaupunki on varannut kilpailua varten kaksi tonttia. Tarkoituksena on, että kilpailun pohjalta rakennetaan asunnot näille tonteille lähivuosina. Kilpailulla pyritään löytämään asumiseen sellaisia ratkaisuja, jolloin asunto joustavasti muuttuu asukkaan tarpeiden mukaan.

Helsingin Pikku-huopalahdessa on rakennettu asuntoja jo muutaman vuoden ajan ja lisää asuintaloja on suunnitteilla. Jos ihmisiltä kysytään, niin suurin osa haluaisi asua luonnon lähellä maalla tai lähiössä. Asumisen parhaat asiantuntijat ovatkin alueen asukkaat.

Rakentaminen Helsingissä on kangistunut muutamaan talotyyppiin. Tavanomaisten elementtitalojen rinnalle tarvitaankin uusia ratkaisuja. Ihmiset haluaisivat myös itse vaikuttaa asuntonsa suunnitteluun.
(MTV3/Sirkka-Liisa Mannerkoski)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.