Mainos

Kilpailukykyneuvottelut kasautuvat kuun loppuun

Liittojen neuvottelut kilpailukykysopimuksesta ovat pakkautumassa lähelle takarajaa, toukokuun loppuun. Useista ammatti- ja työnantajaliitoista kerrotaan, että neuvotteluita käydään, mutta ne ovat sujuneet tahmeasti.

Ammattiliitoista on jo epäilty ettei aika riitä, vaan toukokuun lopun takarajaa olisi syytä venyttää. Työnantajaliitot suhtautuvat ehdotukseen hyvin kielteisesti.

Esimerkiksi Palvelualojen työnantajaliiton Paltan varatoimitusjohtaja Tuomas Aarto uskoo, että lisäaika vain haittaisi neuvotteluita.

– Tällaisessa odottavassa tilanteessa se johtaisi vain siihen, että tämä odottava tilanne siirtyisi lisäajan verran eteenpäin, Aarto sanoo.

Ammatti- ja työnantajaliitot neuvottelevat parasta aikaa työehtosopimuksista, joihin sisällytetään kilpailukykysopimuksen sisältämät asiat. Valmista pitää olla toukokuun loppuun mennessä, sillä jo kesäkuun 1. päivä työmarkkinajärjestöt ja hallitus arvioivat kilpailukykysopimuksen kattavuutta.

– Tässä on olemassa riski, että neuvottelut pakkautuvat hyvin vahvasti viimeiseen viikonloppuun ja takarajoille, arvioi Kuntatyönantajien työmarkkinajohtaja Markku Jalonen.

Myös hän on sitä mieltä, ettei lisäaikaa tarvita.  

2:06

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.