Mainos

Kilpailu domain-nimistä käy kovana

Brasilialaisen jalkapalloilijan Ronaldon tähdittämän uuden PlayStation-pelin markkinointisuunnitelmaan on tullut odottamattomia ongelmia. Tuhannet Ronaldo-fanit käyvät päivittäin www.ronaldo.com sivuilla huomatakseen sen olevan vain yhdysvaltalaisen tietokoneohjelmoija Ronaldo Nascimenton kotisivu.

Uuden Ronaldo-pelin tuottajayhtiö Infogrames on tarjonnut Ronaldo Nascimentolle noin miljoona markkaa saadakseen sivujen käyttöoikeudet.
-Jokainen uudesta pelistä kiinnostunut henkilö menee automaattisesti ronaldo.com-sivuille, yhtiön tiedottaja valittelee.

Ronaldo Nascimenton tapaus on harmillista Ronaldo-pelin tekijöille, mutta toki Nascimentolla on täysi oikeus domain-nimeensä. Sen sijaan selkeässä hyötymistarkoituksissa toimivista www-osoitteiden varaajista on tullut suuri ongelma Internet-alalla. He varaavat esimerkiksi yrityksille sopivia nimiä myydäkseen niiden käyttöoikeudet myöhemmin hyvään hintaan.

Harrows in tavaratalon omistaja Mohamed Al Fayed tosin voitti käyttöoikeudet auto-onnettomuudessa menehtyneen poikansa Dodi Al Fayed in nimestä tehtyihin dodialfayed.com-sivuihin. Yhdysvalloissa asuva Robert Boyd oli varannut sivut itselleen, mutta hänen oikeutensa sivuihin ja 400 000 dollarin kauppahinta hylättiin.

Osoitevaraajien nokkeluuden osoittaa esimerkiksi Iso-Britannian pääministerin Tony Blairin pojan syntyminen. Leo-pojan nimeen sopivat erilaiset osoitteet varattiin välittömästi.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.