Mainos

Kilpailijat ivaavat Finnairia: Heillä on hukassa matkustajat, rahat, matkalaukut ja johtajakin

Helsinki-Vantaan lentoaseman toistaiseksi väistynyt kuormaustyöntekijöiden lakonuhka on tuonut rauhan kentälle jouluun asti, mutta Finnairin loppuvuosi on silti jo piloilla.

Lentäjien lakko ja lama vähensivät Finnairin reittiliikennettä marraskuussa peräti 20 prosenttia. Pelkästään lentäjälakosta Finnairille tuli lähes seitsemän miljoonan euron tappiot.

Finnairin kilpailijat ovat ottaneet yhtiön ahdingosta kaiken ilon irti. Halpalentoyhtiö Ryanairin johto irvailee, että Finnairilta ovat hävinneet matkustajat, rahat, matkalaukut ja johtajakin.

- Ne pyytävät liikaa lipuista, hukkaavat liikaa laukkuja, peruvat liikaa lentojaan. Heidän tulevaisuutensa on epävarma, siksi Suomi tarvitsee lisää yhteyksiä, Ryanairin Pohjoismaiden johtaja Erik Elmsater täräyttää.

Lentokentän kiistaan haetaan sopua nyt valtakunnan järeimmillä voimilla. Entinen valtakunnansovittelija Juhani Salonius vetää työryhmää, jonka pitäisi kahdessa viikossa avata Ilmailualan Unionin ja henkilöstöpalveluyritys Baronan umpisolmu.

- Barona on lievästi sanottuna kokematon näissä kysymyksissä, heidän osaamisensa on jossain muualla. Ja heillä ei ole ollut vastassa näin kovaa vastustusta, Ilmailualan Unionin puheenjohtaja Juhani Haapasaari toteaa.

Viime viikon lakostaan kuormaustyöntekijät tuomittiin 13 000 euron sakkoihin. Viikonloppuna väki palasi töihin, mutta puolet työntekijöistä on ollut sen jälkeen sairauslomalla.

- Annetaan neuvottelijoille vielä mahdollisuus ja palataan töihin sitä mukaan kun kaikki järkytykseltään pystyvät, pääluottamusmies Pekka Kähkönen arvioi.

Työtuomioistuin on arvionut maapalvelutoimintojen lakon aiheuttaneen Finnairille 6,7 miljoonan euron kustannukset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.