Kike Elomaa kauhistelee sotaveteraanien olosuhteita: Heitteillejättöä!

Kansanedustaja Kike Elomaa ajaa voimakkaasti sotaveteraanien asiaa.

Kansanedustaja Kike Elomaa on jo pidemmän ajan peräänkuuluttanut sotaveteraanien etujen ajamista. Hän on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen eduskuntaan jo lokakuussa 2011. Asia on ollut kansanedustajan sydämellä tärkeänä asiana jo 30 vuotta.

– Hallitus on luvannut lisäbudjetista vähän yli neljä miljoonaa euroa. Mitään ei ole kuitenkaan annettu. Seuraan tiiviisti, toteutuuko lisä sotaveteraaneille vai ei. Luvassa on kuitenkin budjettileikkauksia, hän pohtii MTV3.fin Viihdeuutisille.

Elomaa kauhistelee sotaveteraanien nykyisiä olosuhteita. Hän näkee, että erityisesti sotaveteraanien kotihoito ja kuntoutus kaipaavat kipeästi taloudellista tukea.

– Sotaveteraanit tarvitsevat ruokaa, lämpöä ja sairaille hoivaa. On se heitteillejättöä, että kerrotaan kaikkien pääsevän kuntoutukseen. Kunta kuitenkin sanoo hakuvaiheessa, että rahat loppu. Totuus on, että kaikki halukkaat eivät sinne pääse. Tämä on järkyttävää, sillä he tarvitsevat kuntoutusta. Sen sijaan rahaa laitetaan jatkuvasti enemmän näille EU:n kriisimaille, hän kertoo järkyttyneenä MTV3.fin Viihdeuutisille.

Kansanedustaja muistelee erityisesti tapausta, jolloin runsaat sata sotaveteraania tulivat eduskuntaan pyytämään apua asian tiimoilta. Hän on lupautunut huolehtimaan lisärahoitusta tunnetuilta ulkomailla vaikuttavilta suomalaisurheilijoilta, jos valtio ei sitä anna. Asiaa ajetaan naisen mukaan yli puoluerajojen.

– Minä en ole ainoa, vaan perussuomalaisten ja muiden puolueiden riveissä lukuisat muutkin kansanedustajat ajavat asiaa. Tarvitsee tiiviisti seurata asiaa budjettikeskusteluissa. Otan asian heti tilaisuuden tullen esille, hän kertoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat